Troubles…. even met de handen in het haar…

18 Mrt

Verkeren we na de terugval van vorig jaar zomer weer even enige tijd in rustiger vaarwater, dient de volgende hindernis zich al weer aan: de opvang van Rens. Hadden we voorheen op de dinsdagen en donderdagen mijn allerliefste schoonmoeder, die Rens opving… heeft Joop dit sinds de zware beroerte van zijn vader in september 2011, zelf op de dinsdag opgevangen. Dit ging echt perfect. De donderdag kon onze oppas er gelukkig nog extra bij pakken, de dinsdag werkt Joop tot pakweg 14:45, waarna hij thuis Rens opvangt. De 2,45 uur, die hij hiervoor wel eerder weg moet, heeft hij wekelijks keurig ingehaald door op woensdag om 08:00 te starten en enkele pauzes door te werken. Super geregeld en dat dankzij de flexibiliteit en alle begrip van zijn werkgever, waarvoor we erg dankbaar zijn.

Echter, na 1,5 jaar heeft Joop’s werkgever moeten besluiten om de werktijden voor alle werknemers aan te passen en hiertoe een ieders aanwezigheid, fulltime op alle dagen, niet alleen wenselijk, maar ook noodzakelijk te achten. Alle begrip hiervoor natuurlijk. Maar…. wat moeten we nu? Onze (zeer fitte en kwieke) oppas, die volgend jaar 80! wordt, heeft Rens al op de maandag, woensdag en donderdag. De dinsdag erbij is voor haar geen optie. Ikzelf heb de mogelijkheid om 4 uur minder te gaan werken in de week, maar dit zal ongetwijfeld invloed hebben op mijn  work load en het naar tevredenheid blijven volbrengen van mijn taken. Daarnaast lever ik dan ook nog voelbaar in op mijn salaris. Als alternatief betekent een externe opvang op de dinsdagmiddag dus ook nieuwe extra uitgaven. Iets waar heel eerlijk gezegd op dit moment geen budget voor is.

Dus… wat zijn de opties? Zelf minder gaan werken, met wat verlies van inkomen. Een gespecialiseerde bso gaan zoeken, waarvoor dus ook eerst een budget aangevraagd moet worden, hetgeen al weer onmogelijk lijkt om heden ten dage nog toegekend te krijgen? Daarnaast is naar mijn weten, in Weert ook helemaal geen gespecialiseerde bso voorhanden. Resten ons nog maar twee mogelijkheden, welke de voorkeur hebben: ofwel iemand vinden, die voor een kleine vergoeding Rens opvangt, ofwel de mogelijkheid voor mij om op dinsdag middagen van thuis uit te werken? Een ideale optie voor mij, maar in mijn optiek ook weer niet haalbaar, daar dit natuurlijk ook weer niet vanuit mijn werkgever wenselijk is en hiermee onwenselijke precedenten geschept worden. Ook hiervoor uiteraard alle begrip.

We zullen eerst maar eens gaan kijken wat mogelijk is qua iemand vinden, die Rens gedurende ca. 12-15 uur per maand bij ons thuis, dan wel bij hen thuis wil opvangen. Plan B de mogelijkheid onderzoeken om wekelijks 3-4 uurtjes van thuis uit te werken en plan C, least favourite, … inleveren op uren en salaris en eerder dan gepland, minder gaan werken…

Diepe zucht…. wat begon dit mooie en idealistische voor ogen nieuwe gezinsleven toch ooit zo zorgeloos… En nu 4 jaar verder, na de diagnose, na het toch al kleine en weg gevallen eigen netwerk, wordt ons karretje weer omhoog getakeld, klaar om ons weer – hetzij even tijdelijk en hopelijk van korte duur –  in onzekerheid en zorgen te storten. Maar ach, ook hier vinden we wel weer een passende uitweg. Dat heb ik inmiddels wel geleerd: voor alles dient zich met de tijd wel een oplossing aan.

Laat ik nu alvast bij deze wel een oproep doen voor welke tips wie dan ook mag hebben … behulpzame instanties? Ken of ben je een ervaren iemand in Weert, die bijzondere kindjes opvangt, of ken je mijn stuiterballetje al goed en lijkt het je leuk en mogelijk om hem 2,5-3 uurtjes per week op te vangen? Meld je alsjeblieft bij me, want totdat die passende oplossing zich aanbiedt, zit ik eeeeeeventjes met de handen in het haar….

Maar om te spreken met de woorden en het motto van de familie G. uit Weert: “Alles komt goed!” Uiteindelijk komt alles weer goed. Lieve H. en C., hoop dat jullie het niet erg vinden, dat ik even jullie motto heb gejat en hier wereldkundig heb gemaakt?! Jullie motto is de laatste 4 jaar ook het onze geworden… 🙂

Enfin, as usual…. wordt ook vervolgd!

Advertenties

2 Reacties to “Troubles…. even met de handen in het haar…”

 1. Ilona 20/03/2013 bij 16:07 #

  Wat vervelend! Ik zou het eigenlijk ook niet weten. Ik heb me weleens verdiept in de BSO mogelijkheden hier in de buurt en wat ik zag dat er zeker mogelijkheden zijn voor kinderen van de SBO of SO. Als het goed is kan je daar gewoon een indicatie voor krijgen maar ik heb er (nog) geen ervaring mee hoe dat in de praktijk gaat natuurlijk.
  Reguliere basisscholen zijn BSO verplicht aan te bieden maar dag geldt voor deze scholen niet. Vraag me wel af hoe anderen dit doen.

  Wij hebben zelf helemaal niemand die oppast. Alleen bij uitzondering een oma maar merk dat het niet echt geweldig gaat.

  En anders is er misschien een gastouder die ervaring heeft met kinderen met ass?

  Succes ermee!

  • anja 30/03/2013 bij 23:46 #

   Hoi, wij hebben n indiciatie voor BSO, onze zoon gaat nu naar n speciaal kdc en straks naar speciaal onderwijs. Dus mss is er iets in de indicaties te regelen ? Denk dan ook eraan om evt vervoer hiervoor aan te vragen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: